вторник, 27 ноември 2012 г.

Nokia обяви два нови модела от серията Asha - 205 и 206, с една или две SIM карти и новата услуга Slam


Две нови устройства от серията ценово достъпни мобилни телефони Asha представи Nokia. Моделите Asha 205 и 206 разполагат с версии с една или две SIM карти и предоставят на потребителите иновативни начини за достъп до социалните функции и споделяне на съдържание. И двете устройства осигуряват дълготраен живот на батерията, твърдят от финландския производител.
Asha 205 и 206 са първите мобилни устройства, който поддържат Slam - нова услуга на Nokia. Тя дава възможност за споделяне на мултимедийно съдържание като снимки, музика и видео клипове. „Slam работи с повечето мобилни телефони с Bluetooth и получателят няма нужда да има Slam. Само с няколко кликвания хората насочат съдържание към друго устройство по-бързо, отколкото с Bluetooth и без консумация на данни от Интернет", обясняват от производителя. Оттам обаче допълват, че Slam е несъвместим с устройства с iOS и Windows Phone, поне към момента.




Nokia Asha 205 има QWERTY клавиатура със специален бутон за Facebook, както и инсталирани приложения eBuddy Chat, Twitter и Gmail, уеб приложението Nokia Life+ заедно с услугите Life Skills и Live Healthy. Вграден е пакет мобилни забавления, включващ 40 безплатни EA игри и десетки хиляди други приложения, които могат да бъдат свалени от Nokia Store. Вариантът на Asha 205 с две SIM карти разполага с технологията EasySwap, която позволява на потребителите да сменят SIM карти, без да се налага да изключват устройството. Телефонът издържа в режим на готовност до 37 дни с една SIM карта и до 25 дни с две SIM карти.

Nokia Asha 206
Вторият нов модел Asha 206 e с класическа буквено-цифрова клавиатура и 2,4- инчов дисплей. Потребителят има бърз достъп до Facebook и Twitter от началния екран. Устройството разчита на собствена технология за оптимизиране на снимките, направени с 1,3 Mpx камера, за по-лесно споделяне във Facebook. Пакетът приложения за социални и мобилни забавления включват eBuddy Chat, WhatsApp (предлага се само за моделите с една SIM карта) и подарък от 10 безплатни премиум приложения. И в този модел апаратът с две SIM карти разполага с технология EasySwap. В режим на готовност Asha 206 издържа до 31 дни с една SIM карта и до 20 дни с две SIM карти.
И двата нови модела ще се появят на пазара до края на 2012 г. 
http://computerworld.bg