събота, 24 ноември 2012 г.

Nokia Lumia 920 настига Galaxy Note II

Nokia Lumia 920 изглежда ще стане най-популярния смартфон на финландския производител през последните няколко години. В Amazon се наблюдава сериозна шумотевица - в момента всички запаси от този апарат са продадени не само в Китай и Германия, но и в САЩ. Освен това, в Америка днешното устройство се продаваше не за $ 450 (началната му цена), а за $ 600-700. Новата партида от тези устройства се очаква до началото на януари.

Във Финландия търсенето също е много високо. Местните търговци са отчели дефицит на смартфона. Например, операторът Elisa съобщи, че е продал всички налични 5000 апарата Nokia Lumia 920 само в периода на предварителните поръчки (продажбите в страната започват днес), а останалите потребители, които желаят да закупят смартфона, ще трябва да изчакат до декември.

Ако не броим iPhone 5, двата най-горещи апарата тази есен - това са Nokia Lumia 920 и Samsung Galaxy Note IISamsung, която е лидер на пазара на смартфоните, с всички сили промотира своя нов гигантски смартфон по целия свят (доста успешно между другото).


http://www.kaldata.com